Naturlig Afrikansk svart såpe

Mye kan beskrives som Afrikas svarte gull, men hemmeligheten om dette “gullet” må bare deles. Det er nemlig ikke alle som vet at det finnes et så enkelt – og bra skjønnhetsprodukt, i form av en liten svart såpe!

Sett deg godt til rette, her skal du få en solid info dose

Tradisjonell African Black Soap er håndlaget i Ghana, etter gamle metoder. Såpen er parfymefri, og dufter bare svakt av de naturlige ingrediensene den er laget av; kakaofrukt, kokosolje, blad fra palmetrær – inkludert palmekjerneolje og palmeolje (utvunnet økologisk og bærekraftig), bark fra banantreet – som inneholder jern, vitamin A og E, og ren, uraffinert sheasmør, utvunnet av nøtter fra Karitétreet, som vokser på silisiumholdig jord. «All good stuff. No bad stuff!», for å sitere produsenten Global Mamas, i Ghana.

Såpen er nydelig å bruke på hele kroppen, også som sjampo! Og plastemballasjen er laget av resirkulert plast. Husk å kildesortere du også! Vi har fått mange tilbakemeldinger som sier at ”dette er den beste sjampo-bar vi noen gang har prøvd”. Såpen skummer godt og etterlater huden myk og helt fri for farlige kjemikalier, som dessverre vanlige dusjsåper og sjampoer fra butikken ofte inneholder. 

Black African Soap kan brukes av alle hudtyper og alle aldre – og har vist seg å være rene mirakelproduktet på fet, blandings- og uren hud. Og er du godt voksen og har tørr hud, har du også mange fordeler fra denne såpen, selv om noen opplever at huden umiddelbart føles tørr etter at du har vasket deg. Du vil snart oppleve at huden ikke er tørr allikevel, for denne virker godt i dybden. Og smører du deg med en god body lotion, vil såpens gode egenskaper fortsette å virke i huden, sammen med kremen du bruker.

African Black Soap burde være en del av alles daglige hudpleie, for både kvinner og menn, den er nesten alt du trenger i dusjen. 

Hva er afrikansk svart såpe og hvordan virker den i din daglige hudpleie?

1. Den er antibakteriell

Naturlig antibakterielle egenskaper gjør afrikansk svart såpe til et supert og naturlig alternativ til kjemiske rensemidler. Denne såpen kan faktisk fjerne flere bakterier enn kjemiske rensemidler kan. Til tross for for dette, er den skånsom nok til bruk i ansiktet, på hendene og ellers på kroppen.

2. Kan brukes av alle hudtyper

Hvis du har tørr eller sensitiv hud, vet du at duftende såper og lotions kan skape irritasjoner og kløe. Afrikansk svart såpe er naturlig duftfri, bare sørg for såpen du kjøper er merket ”unscented (uparfymert).” Personer med fet eller kombinert hudtype, kan med fordel også bruke afrikansk svart såpe, fordi den bidrar til å balansere hudens naturlige talgproduksjon, men uten at den fjerner nødvendige fett, eller legger igjen overflødig olje på huden din.

3. Den er fuktighetsgivende

Sheasmør er en viktig ingrediens i afrikansk svart såpe. Shea kan lindre kløe og berolige tørr hud, og kakao- og kokosolje tilfører fuktighet.

4. Den vil ikke gjøre huden din fet

Hvis du har kombinert hudtype, kan du få mange fordeler med å bruke afrikansk svart såpe. Sheasmør tilfører som sagt fuktighet, mens kokosolje også bidrar til å dempe overaktive talgkjertler.

5. Den kan berolige irritert hud

Afrikansk svart såpe kan også berolige kløe og irritasjon forårsaket av eksem, kontakteksem, og/ eller hudallergi. Den kan også bidra til å fjerne problemer knyttet til eksem og psoriasis. For å maksimere disse fordelene, bruk gjerne en svart såpe som er tilsatt  havregryn.

6. Den kan virke anti-inflammatorisk

Svart såpe er rik på vitaminene A og E. Disse vitaminene er begge antioksidanter, som igjen bidrar til å bekjempe frie radikaler og angrep på ellers sunn hud. Derfor kan såpen være nyttig for folk som har inflammatoriske tilstander, som for eksempel rosacea.

7. Den kan hjelpe mot uren hud og kviser

Afrikansk svart såpe kan også bidra til å bekjempe akne (uren hud og kviser). I tillegg til å balansere hudens naturlige talg, kan såpens innhold av Sheahsmør bidra til å reparere skadede hudceller. Sheahsmørets antimikrobielle egenskaper er også kjent for å kunne bekjempe alvorlig akne, forårsaket av Propionibacterium – bakterien.

8. Den kan bidra til å redusere fine linjer

Sheasmør og kokosolje kan bidra til å redusere tap av kollagen i huden, og oppmuntre til ny utvikling. I sin tur kan dette hjelpe med å utjevne fine linjer og rynker. Den grove teksturen i såpen kan også eksfoliere døde hudceller, som gjør fine linjer mer merkbare. Men pass på så ikke huden får for tøff behandling, og styr unna området rundt øynene.

9. Svart såpe kan bidra til å beskytte huden mot solskader

Antioksidanter som finnes i Sheasmør, kan bidra til å beskytte huden mot strålene fra sola. Over tid kan soleksponering forårsake solflekker (pigmentflekker) og solbrenthet. Afrikansk svart såpe tilfører en liten barriere i huden, som bidrar til beskyttelse. Skal du oppholde deg i sola, bør du allikevel smøre deg med med en god solfaktor, velg et økologisk produkt med naturlige ingredienser.

10. Den bidrar til å forbedre hudens tekstur

Afrikansk svart såpe er full av naturlige ingredienser, og en ekstra fordel får du fra selve produktet. De ubehandlede, rå ingrediensene i såpen gir en grovere tekstur, enn andre kjøpesåper har. Dette gjør såpen god til naturlig peeling, som igjen kan bidra til å fjerne døde hudceller, tette porer, og forbedre hudens overflate.

11. Den kan hjelpe mot sår hud etter barbering

Peeling er en viktig faktor for å holde huden glatt etter barbering, voksing, eller andre hårfjerningsmetoder. Peeling kan forebygge tette hårsekker (som igjen kan forårsake betennelse), for eksempel. Fuktigheten i afrikansk svart såpe kan også bidra til å forhindre nupper og sårhet, som følge av barberhøvelbruk. 

12. Den kan bidra til å redusere hyperpigmentering

Hyperpigmentering er ofte forårsaket av arr etter akne og/ eller solskader – to ting som svart såpe kan både forebygge og berolige huden med.

13. Den kan bidra til å redusere synligheten av arr og strekkmerker

Takket være innhold av Sheasmør og vitamin E, kan svart såpe bidra til å redusere rødhet og ellers helhetsinntrykket av strekkmerker og andre arr. Den kan også hjelpe med å dempe kløe som er relatert til dette.

14. Den er Antifungal

En studie på effektene av afrikansk svart såpe, har funnet ut at produktet er effektivt mot syv typer sopp, inkludert den vanlige gjærsoppen Candida albicans. Du kan trygt bruke afrikansk svart såpe som forebyggende mot neglesopp og fotsopp, og den er fin å bruke av både idrettsutøvere og andre som svetter mye på føttene. 

Kjøp Afrikansk svart såpe i vår nettbutikk her